Utlottning av blommor!

Fick syn på denna utlottning idag och eftersom det är både mörkt och lite slaskigt idag så blev jag så glad när jag såg alla glada färger på blommorna. Självklart är jag sugen på att vinna dem men ta chansen du med!

http://pillanskrypin.blogspot.com/2010/01/utlottning-av-massa-blommor.html

Fin blogg för övrigt...jag kommer återkomma dit!

9 januariDagens bild får bli på Svante's nässelutslag. Stackarn började igår med svullna händer och klåda. Fick åka till närakuten med honom och han fick cortison och tavegyl. Det gav med sig sen men natt till idag blossade det upp ordentligt med utslag över hela kroppen. Han ser inte ut, stackarn. Han käkar tavegyl och förhoppningsvis har det lagt sig imorgon. Han får vara hemma en dag så att utslagen får lägga sig ordentligt så imorgon vabbar jag. Kanske får jag plockat ner julprydnaderna då. Idag har jag inte orkat...
Idag hämtade jag även ett paket från Srapgalen så imorgon kan jag kanske börja på en present som borde blivit överlämnad för länge sen. Det kommer bilder senare när presenten är överlämnad eftersom mottagaren kollar in bloggen då och då.

8 januariSista dagen med Hildur. Dags att köra hem henne till husse och matte. Vi kommer sakna henne enormt!

6 januariDagens bild får bli Hidur igen...våran älskade lånekatt. Oj vad vi kommer sakna dig!

5 januariKan inte annat än att göra detta till dagens bild! I 15 minus tog vi oss ut en stund i backen i elljusspåret bakom huset. Ungarna var tappra i 45 minuter innan vi alla frös allt för mycket och flydde in igen.

4 januari

Idag har Tobbe åkt och jobbat så det var ju ett avbrott i slöandet. Ja inte för oss andra men för honom då. Annars flyter dagarna ihop i en slö sörja...där disk och matlagning är ungefär vad jag orkar göra... Det är helt enkelt helt underbart! Lite av barndomens jullov faktiskt. Julklappsboken finns här också. Det som saknas är ju godiset men man kan ju inte få allt, eller hur?!
Matilda är snuvig och igår kväll hade hon lite feber så hon har ju varit inne hela dan men Svante har varit ute en lång stund med grannbarnen och lekt i snön. Själv har jag varit ute och slängt sopor och hämtat posten vilket var dagens nyluftsintag skulle man kunna säga. Katten vi lånat börjar gå mig liiite på nerverna. Hon jamar periodvis ganska intensivt och travar runt som en äggsjuk höna. Sen ska hon absolut upp på matbordet när vi äter vilket vi absolut inte vill. Nu har vi sovit med henne ute i vardagsrummet 2 nätter men i natt ska det bli ordning här och vi ska alla sova i våra sängar och Hildur blir hänvisad att sova i soffan själv. Vi får väll se om vi får vara ifred. Näe, jag tror inte jag är någon kattmänniska, börjar bli liiite irriterad på att ha en klättrande apa omkring mig hela tiden...även om det är en väldigt söööt sådan För det är hon och även väldigt snäll. Men det ska bli skönt att lämna tillbaka henne och så får vi ta en funderare, just den här sorten är ju väldigt social, till gränsen till påfrestande.

Dagens foto får bli från dagens ansträngningar...matlagning och disk;


3 januariDagens bild får bli Hildur sovandes i Matildas knä. Jag tror hon har fattat tycke för Matilda eller speciellt hennes säng. Svante är liiite rädd för katten och mest då för att hon ska använda klorna, vilket hon givetvis inte gör. Katten är helt underbart snäll, men visst kan hon använda klorna lite när hon klättrar på en. Som uppfödaren sa,  cornish rex är en blandning av katt, hund och apa.

Projekt 365 - dagarIdag åkte vi till Västerås och tillbaka för att hämta hem en liten kattdam. Vi ska låna en katt eller närmare bestämt en Cornish Rex   från en uppfödare just i Västerås. Trots att jag har pälsdjursallergi så vill vi kolla om det kan gå att ha en katt boende hos oss och "so far so good". Just cornish rexen ska vara möjlig för en del allergiker att ha. Så vi får helt enkelt se hur det går. Vi får låna henne en vecka. Hon heter Hildur och självklart kommer bilder på henne. Just nu vill jag bara att hon ska vänja sig vid oss och vårt hem. Vill inte störa henne med en kamera då.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vinterland

Senaste måndagens tema var "Vinterland" och texten från deras blogg såg ut så här; "Her i Bergen har vi hatt HVIT JUL - og det har vært som et eventyr slik Petunia skrev forrige uke :) Andre steder i landet, og utlandet, er dere bortskjemt med hvit jul - og et vinterlandskap uten sidestykke. Mens vi her på vestlandet er mest vant til slapsete føre....
Uansett - vi alle ønsker oss et flott VINTERLAND på denne årstiden :) I allefall for en stund :)

Hva legger du i ordet vinterland? Er det vinterland inne også?  "

Här i Stockholm är vi inte heller bortskämda med en vit jul men i år har vi fått det!!!  Helt underbart härligt är det även om jag inte är en vinterfantast.  Så här kommer några härliga bilder från dagarna före julafton och så från idag när vi tog en tur ut i trädgården;

   Barnen bygger en grotta i snövallen.  = NOSTALGI!

 Snöplogen är T's lilla trofé, han är sååå lycklig när han får köra den trots att han faktiskt hatar snö!

 "Det som göms i snö..."


Projekt 365 - dagar

Jaha ja, ett nytt år och nya föresatser. Tänkte plocka upp ett eller kanske är det flera projekt ihopbakat till mitt egna års-projekt. Ett foto per dag under året, blogga detta varje dag och sen sammanställa detta i en vecko-LO.

Sen ska jag testa mig på att påbörja julkorten för nästa jul redan nu! Kankse inte ett kort i veckan men ett par i månaden så är jag en bit på väg i december.

Först ut är då dagens foto eller foton som det blir; idag har varit en slö dag. Vi var alla uppe till nästan 2 i natt så därför sov vi länge och sen blev det brunch vid 12, julgröt, varm choklad med vispgrädde, kaffe och mackor. Sen har vi alla slöat på varsitt håll, Svante har spelat tv-spel, Matilda har spelat SIM's och städat på sitt rum, Tobbe har läst bok och täckt över dammen och själv har jag slösurfat på datorn, hjälpt Tobbe med dammtäckningen och Matilda med rumsstädningen. En promenad har Tobbe och jag fått till också men det har jag inget foto från eftersom batteriet tog slut. Ska se till i fortsättningen att det alltid ska vara fulladdat.RSS 2.0